.

BINNENKORT
Dag van de Romantische Muziek [zo 24 aug]
Het oudste klassieke muziekfestival van Nederland werd in 2013 voor het eerst gecombineerd met het culinaire event ParkProeven. Een groot succes en dus is Parkproeven dit jaar weer een onderdeel van het gratis festival. Nieuw is de mogelijkheid om een parkpagode te huren, een tent met een eigen butler om de dag extra romantisch te vieren.
Meer info
Het Park
Aanvang: 13:00   Entree: Gratis


Ketels aan de Kade [za 30 aug]
Delfshaven heeft er een nieuw zomerevenent bij; Ketels aan de Kade wordt een evenement voor jong en oud met een markt, live muziek, exposities, theater en natuurlijk veel eten en drinken. Delfshaven bestaat dit jaar 625 jaar en kent een lange geschiedenis van o.a. haring, jenever, graan en bier. Met een heuse historische markt, zal de voedsel historie worden herleefd in dit jubilerende stadsdeel van Rotterdam. Bezoekers wanen zich in lang vervlogen tijden met historische taferelen en door het natuurlijk decor van het gebied. Het evenement richt zich primair op historisch eten zoals dit in de periode tussen 1400-1900 voorkwam in Rotterdam. Ook zal er speciale aandacht uitgaan naar specifieke ‘Rotterdam-onderwerpen’ zoals de haring-en zalmvissreij, de jeneverindustrie en de VOC. Locatie voor Ketels aan de Kade is het pittoreske Historisch Delfshaven. Naast het feit dat dit gebied als een fantastisch theater kan dienen voor een historische markt, heeft het tevens een zeer rijke historie op het gebied van voeding. Het was hier waar de haringhandel floreerde, de goederen voor de markt van Delft werden aangevoerd, later de jenever industrie opbloeide en waar nog tot op de dag van vandaag een stadbrouwerij gevestigd is. De markt: Een breed scala van levensmiddelen zullen op de historische markt aangeboden worden. Naast dat het publiek ook daadwerkelijk producten kan aanschaffen en proeven, zullen de verkopers tevens historische achtergrondinformatie geven over de producten. Eten en drinken: Bij een evenement dient gegeten en gedronken worden, maar tijdens Ketels aan de Kade gaat dit natuurlijk wel op historisch Bourgondische wijze. Dit gaat in nauwe samenwerking met de horeca ondernemers in het gebied. Exposities: Ook al hebben Rotterdammers in het moderne Rotterdam niet zo veel historische ‘landmarks’ meer, gelukkig is er nog veel beschikbaar op zolders in de vorm van beeldmaterialen, verslagen etc. Tijdens Ketels aan de Kade zal op een aantal specifieke plekken een overzicht gegeven worden van deze historie. Workshops en voorstellingen: We leren meestal het beste door het zelf te ervaren en te beleven. Door middel van workshops en voorstellingen ga je terug in de tijd en ervaar je zelf de goede oude tijd. Een aantal workshops zullen tussen de marktkramen plaatsvinden, maar er zijn ook workshops die zich in een historisch pand zullen afspelen.
Meer info
Delfshaven
Aanvang: 12:20   Entree: Gratis


Storytrail Delfshaven (Rotterdam) [zo 7 sep]
Ga mee op een reis door de tijd en volg de arme sjouwers die deze oude wereldhaven bevolkten. Ontmoet Piet Hein, ontsnap aan de Spanjaarden en verover samen met je kornuiten de roemruchte Zilvervloot. Door de Prins geëerd en gelauwerd begeleidt de verteller u veilig terug, langs het pittoreske decor van het tegenwoordig zo vredige wijkje.
Meer info
Delfshaven  Tel: 030 2467 911
Aanvang: 13:30   Entree: €17,50   Voorverkoop: 12,50 met actiecode: innederlanduit


Africa Night Rotterdam [za 4 okt]
Africa Night is de 2 maandelijkse dansavond voor alle liefhebbers van Afrikaanse dansmuziek. Tijdens deze dansavond staat Afrikaanse dansmuziek centraal. M.a.w., Azonto, Coupe decale, Naija, UG, Zouglou, Kwaito, Kudoro, Genge, Bongo Flava, Ndombolo, Mbalax. De DJs zorgen ervoor dat het publiek iedere keer een fantastische avond beleeft
Meer info | Zie video
Grounds Podium Cafe
Aanvang: 23:00   Entree: €10,-